GUUS WENT / NIEUWSBRIEF 2020-2

Beste lezer,

Ik hoop dat het je goed gaat.

Na drie afgelastingen vanwege het virus, hebben onze retraites na 1 juni gelukkig allemaal doorgang kunnen vinden.
Eenmalig heb ik een retraite online begeleid – in september voor Satipanya Engeland – maar er gaat voor mij niets boven live retraites.

Graag spreek ik mijn dank uit naar Ria en Rob van de Hof van Kairos voor de extra gastvrijheid die zij hebben betoond om onze 5-daagse retraites mogelijk te maken, naar degenen die hun verantwoordelijkheid namen en op het laatste moment van deelname afzagen (om geen risico te nemen of na een positieve test), en naar de vrijwillige koks voor hun liefdevolle werk.

Met de 10-daagse retraite waren wij dit jaar voor het eerst in het gastenverblijf van de Willibrordsabdij in Doetinchem. Het is zowel ons als de abdij zo goed bevallen, dat wij hier voor de komende drie jaar reserveringen gedaan hebben.

Ook mijn hartelijke dank voor alle giften. Begin volgend jaar komt het eerste jaarverslag uit van de Mahasi Sayadaw Stichting. Als je het na je retraite jezelf nog niet hebt gegund een gift te doen: de decembermaand is daarvoor traditioneel een goede gelegenheid, toch?

Voor volgend jaar staan negen 5-daagse retraites gepland, een 10-daagse samen met Jerome Stoel en een 10-daagse onder leiding van Sayadaw U Vasettha, een monnik uit Birma. Zie de Agenda.

In de 5-daagse retraites zijn vrijwillige koks weer van harte welkom. Je kunt putten uit de ervaring van voorgangers en het receptenboek dat die heeft opgeleverd, maar eigen initiatieven kunnen natuurlijk ook. Interesse? Maak het kenbaar.

Voor het eerst sinds acht jaar doe ik zelf geen winterretraite in Birma. Als thuiswerker heb ik de boodschap vertaald die Sayadaw U Pandita meegaf op de laatste dag van de 60-daagse retraite op 29 januari 2015:
Metta – de beste lijm in menselijke relaties.
Moge de waarheid die tegen de mainstream in gaat een aangename verrassing voor je zijn.

Met een hartelijke groet,

Guus Went,
www.mahasi.net

Copyright © 2020 Mahasi Sayadaw Stichting