Panditarama Forest Meditation Centre

Woudcentrum in Myanmar (Birma), opgericht door Sayadaw U Pandita (1921 – 2016).

De jaarlijkse 60-daagse Special Retreat voor buitenlandse yogi’s in het Panditarama Forest Centre gaat ook dit jaar niet door. Wel – en dat is nieuw – zijn buitenlandse yogi’s uitgenodigd om te komen oefenen op individuele basis.

Maar de Saddhamma Foundation kondigt met vreugde aan dat de 2023-24 International Vipassana Retreat gehouden wordt in het Khemanandi Meditation Center in Maleisië van 18 december 2023 tot 8 januari 2024.

Deze retraite staat onder leiding van England Sayadaw U Nanujjota, Sayalay Daw Vajirañani en Sayagyi Daw Khemanandi, die allen zijn opgeleid door Sayadaw U Pandita.

De inschrijving is geopend en aanmeldingen zullen geaccepteerd worden tot  31 oktober. Alle deelnemers moeten voldoende Engels spreken om naar Dhamma talks te kunnen luisteren en aan interviews te kunnen deelnemen zonder hulp van een vertaler of een vertaalhulp.

Ga voor meer informatie en aanmelding naar saddhamma.org

 

Ik heb vanaf 2012 zeven winters deelgenomen aan de 60-daagse retraites en kan dit zeer aanbevelen. Wanneer je serieus overweegt deel te nemen, ben ik te allen tijde bereid hierover vragen te beantwoorden en adviezen te geven.